|
|
Monday, 12 December 2011 15:28 |
|
Florile de Frangipani - o incantare exotica a simturilor
Frangipani este un arbust originar din Insulele Caraibe, care creste din abundenta si in insulele tropicale si India, unde este cunoscut ca si "arborele vietii" si unde intruchipeaza conexiunea infinita cu divinitatea. 
Florile de culoare alba au un parfum puternic exotic cu o usoara aroma de migdale si vanilie, spunandu-se despre aroma lor ca determina adictie.
Florile de Frangipani sau plumeria sunt folosite sub forma de esenta in crearea parfumurilor feminine, floral-fructate, calde, cu note bine definite, utilizandu-se, de cele mai multe ori, necombinate, ca esenta unica.
Uleiul de Frangipani se extrage din florile de acutifolia plumeria, presate la rece sau prin distilarea cu un solvent, uleiul pur fiind foarte concentrat. Este foarte greu de obtinut si de aceea in forma sa pura acest ulei este foarte costisitor.
In cosmetica se foloseste in special in compozitia anumitor uleiuri de corp naturale, creme de dus sau lotiuni parfumate pentru corp, avand efect terapeutic prin aroma sa exotica, totodata conferind si protectie antibacteriana. Se foloseste pentru revitalizarea parului deteriorat si a pielii, conferind acesteia un nivel ridicat de hidratare. Acest ulei de Frangipani se absoarbe usor, pastrand pielea moale si catifelata. Este recunoscut, de asemenea, ca si protector impotriva razelor UV-B(desigur, este recomandata folosirea si a altor cosmetice cu spectru mai larg de protectie, cea a Frangipani nefiin suficienta).
Uleiul de Frangipani este cunoscut in aromaterapie, in diferite compozitii aromatice, pentru accentuarea gradului de cunoastere, innaltarea simturilor si restabilirea unui sentiment interior de echilibru si frumusete. Aroma acestui ulei aduce cu sine sentimente de pace si calm emotional.
Iata si cateva lucruri interesante despre Frangipani sau Plumeria:
- Aceasta este floarea nationala a Laosului si este cunoscuta sub numele de dokjampa.
Deoarece este un arbust cu conotatii spirituale, acesta este plantat in majoritatea templelor budiste.
- Aceasta floare a fost, de asemenea cunoscuta pentru a fi plantata în apropierea cimitirelor, datorita florilor
rafinate si parfumate care cad zilnic pe dalele de piatra. Multi copaci astfel plantati au sute de ani.
- Aceasta este floarea nationala a Nicaragua si este imprimata chiar pe unele bacnote.
- Acesta este asociata cu "dragoste" în Feng Shui.
- În India, ea este un simbol al nemuririi, datorita capacitatii sale de a produce frunze si flori, chiar dupa ce planta a fost scoasa din pamânt.
|
|
|
|
Monday, 12 December 2011 11:30 |
Beneficiile caviarului in cosmetica bio
Rasfatate cu tot ce este mai bun, fapt dupa care nici tu, nici psihicul, nici pielea ta va fi vreodata la fel. In aceasta lume agitata, adevarata placere este cateodata de nepretuit.
Caviarul bogat in proteine complexe si unice din ADN marin continut in cosmetice bio, transforma pielea dandu-i fermitate si un aspect de satin inlocuind celulele moarte din pielea obosita si oferindu-i energie si vitalitate. Este excelent pentru re-hidratarea pielii uscate si o baza excelenta pentru machiaj care va prelungi si imbunatati efectele.
Aceasta combinatie unica de bio-stimulatoare, vitamine, micro-elemente si aminoacizi asigura ingrijire de lux pentru fata ta. Extract de Caviar - Foarte bogat in vitaminele A, D, B1, B2, B6 si micro-elemente Co, Cu, P, Si, Zn precum si aminoacizi cum ar fi glicina, lizina, histidina, arginina, asparagina. Aceste ingrediente, continute in creme bio, intensifica procesele din interiorul celulelor pielii si, in acelasi timp incetininesc procesul de imbatranire prin hidratare. Extractele Caviar sunt o sursa de vitamine, acizi nucleici, fosfolipide si proteine. Ele sunt în sine o sursa de ADN marin, un element-cheie pentru regenerarea celulelor pielii. Un spectru complet de ingrediente nutritive este disponibil din cauza metodei de extractie, care permite utilizarea ambelor vitamine hidro-solubile si lipo-solubile. Vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina B12, acid folic si biotina sunt vitamine solubile principal hidro. Vitaminele A, D, E si K sunt liposolubile. Aceste produse cosmetice bio pe baza de ADN marin sunt, practic, o adevarata comoara pentru ingrijirea tenului.

De asemenea, cremele bio cu extract de caviar asigura o protectie eficace impotriva efectelor externe, cum ar fi radiatiile UV, schimbarile climatice, deshidratarea si poluarea. Aceasta protectie favorizeaza reducerea liniilor si a ridurilor superficiale, imbunatatind astfel aspectul pielii.
Caviarul contine proteine, vitamine si minerale, si are un format celular similar cu cel al pielii. Aceasta ajuta la accelerarea productiei naturale de colagen, conferind un aspect mai tanar si mai ferm epidermei. Produsele cu extract de caviar vor conferi pielii lasate si terne un aspect intinerit, revitalizat si luminos.
Beneficii ale caviarului:
- Extrem de elegant, hidrateaza.
- Imbunatateste si intensifica elasticitatea.
- Confera luminozitate tenului.
- Protejeaza împotriva radicalilor liberi.
- Tonifica si restructureaza epiderma.

- Patrunde cu usurinta, fara a lasa urme pe piele.
- Pielea devine mai neteda, matasoasa la atingere.
- Machiajul se aplica mai usor, arata mai bine si se mentine pentru mai mult timp.
- Uniformizeaza liniile fine intr-un timp foarte scurt de la aplicare.
- Energizeaza pielea obosita.
- Hidrateaza profund si catifeleaza pielea.
- Lasa pielea luminoasa, odihnita si radianta.
|
|
|
Wednesday, 09 November 2011 20:00 |
Unt de Shea
Cunoscut si sub numele de unt de Karite, este extras din fructele nucului de Karite, care creste in regiunile de savana din vestul si centrul Africii. Acesti copaci nu se cultiva, crescand doar in salbaticie si au nevoie de pana la 50 de ani pentru a ajunge la maturitate. In mare parte a zonei de vest a Africii, este interzisa taierea acestor copaci datorita faptului ca fructele acestora reprezinta o valoroasa sursa de mancare, medicamente si venit pentru populatie.
In fapt, untul de shea este denumit "aurul femeilor", pentru ca la producerea sa contrubuie prin munca foarte multe femei.
De ce exista o cerere mare a untului de shea? Tarile vestice abia incep sa cunoasca proprietatile medicinale si de infrumusetare ale acestui ingredient, proprietati pe care populatia africana le cunoaste de mii de ani. Untul de shea se foloseste in tratarea arsurilor provocate de soare, a ranilor, cicatricilor, dermatitelor, psoriazisului, grabind procesul de regenerare celulara si imbunatatind circulatia. Untul de shea contine de asemenea acid cinamic, o substanta care protejeaza pielea de razele UV.
|
|
|