Archive
|
| Monday, 12 December 2011 15:28 |
|
Florile de Frangipani - o incantare exotica a simturilor
Frangipani este un arbust originar din Insulele Caraibe, care creste din abundenta si in insulele tropicale si India, unde este cunoscut ca si "arborele vietii" si unde intruchipeaza conexiunea infinita cu divinitatea. Florile de culoare alba au un parfum puternic exotic cu o usoara aroma de migdale si vanilie, spunandu-se despre aroma lor ca determina adictie. Florile de Frangipani sau plumeria sunt folosite sub forma de esenta in crearea parfumurilor feminine, floral-fructate, calde, cu note bine definite, utilizandu-se, de cele mai multe ori, necombinate, ca esenta unica. Uleiul de Frangipani se extrage din florile de acutifolia plumeria, presate la rece sau prin distilarea cu un solvent, uleiul pur fiind foarte concentrat. Este foarte greu de obtinut si de aceea in forma sa pura acest ulei este foarte costisitor. In cosmetica se foloseste in special in compozitia anumitor uleiuri de corp naturale, creme de dus sau lotiuni parfumate pentru corp, avand efect terapeutic prin aroma sa exotica, totodata conferind si protectie antibacteriana. Se foloseste pentru revitalizarea parului deteriorat si a pielii, conferind acesteia un nivel ridicat de hidratare. Acest ulei de Frangipani se absoarbe usor, pastrand pielea moale si catifelata. Este recunoscut, de asemenea, ca si protector impotriva razelor UV-B(desigur, este recomandata folosirea si a altor cosmetice cu spectru mai larg de protectie, cea a Frangipani nefiin suficienta).
Iata si cateva lucruri interesante despre Frangipani sau Plumeria:
|




Deoarece este un arbust cu conotatii spirituale, acesta este plantat in majoritatea templelor budiste.